Sukumatka 2007:8 Mäkijärvi

Kohteesta Makijarvi.fi
Loikkaa:valikkoon, hakuun
<-Sikala Alkuun ->

Mäkijärvenpään torppa tänään

Mäkijärvenpään torppa vuonna 2007

Jos ajat Tikkalasta, lähde Korpilahden suuntaan. Käänny Korpilahden tieltä vasemmalle tielle 6071, noin 800 metriä siitä kohdasta, jossa alkaa asfaltti.

Tämä on todella hieno tie, sillä se kulkee monessa paikassa puiden katveessa ja kiemurtelee korkeita keski-suomalaisia mäkiä ylös alas. Tien päättyessä pitää kääntyä vasemmalle kohti Jyväskylää, niin tullaan Kultakengän liittymään ja ylitetään uusi moottoritie. Tästä alkaa Mäkijärventie, sillä tiejärjestelyt ovat muuttuneet hieman. Aja tanssilavan ohi ja käänny oikealle. Ysi-tietä ajettaessa seuraa vain Kultakengän viittoja.

Ajele Mäkijärven tietä pari kilometriä ja saavut punaisen tuvan pihaan, entinen Mäkijärvenpään torppa. Pihassa on vanha aitta joka on 1800-luvulta. Nykyisen omistajan isä osti talon 1922 ja ilmakuvassa näkyy suhteellisen isot viljellyt alueet. Talossa on mukavat pienet huoneet ja vanha muurikin näyttää alkuperäiseltä. Pihassa on myös iso lato, jonka takaa lähtee tie Mäkijärven rantaan. Rannassa on omistajien rantasauna.

Vanha vene maatuu rannassa ja jättiläismäiset ruttojuuren lehdet peittävät suuren osan rantaniittyä. Suuret kuuset peittivät näkymän Mäkijärven talolle.

Kiertomatkamme on päättynyt. Kiitoksia, ja tervetuloa seuraavalle reissulle!