Ero sivun ”Petri Mäkijärvi” versioiden välillä

Kohteesta Makijarvi.fi
Loikkaa:valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: <!-- ----------------------------------------------------------------------------------- Tämä on Makijarvi.fi henkilötietosivu. Lue Ohje:Henkilötietojen luominen....)
 
(ei mitään eroa)

Nykyinen versio 21. maaliskuuta 2020 kello 11.58

Henkilökortti
Jouko Mäkijärvi
Sinikka Lipiäinen
M
s. 1958-12-26
k. -
Petri Mäkijärvi
Lohja
Lutteri
Kuisman mökki
Muijala
Honkanummi
Neidonpolku 13
Helsinki
Vuorimiehenkatu 14
Grenoble

Henkilöhistoria

Vaikka olen syntynyt Lohjalla ja asunut Lutterin talossa, olin vielä niin pieni muuttaessamme pois sieltä pois ettei mitään kuvaa siitä ole jäänyt muutakuin filmirullalle. Niinpä nuoruusmuistoni ovat kaikki Honkanummen ja Uusniityn asuntoalueilta Muijalasta. Eipä siellä metsän keskellä voinut muuta kuin urheilla, kunnes sitten päästiin mopoikään. Mutta muistot kavereista ovat hyviä.

Ihan pikkuruisena muistan suorittaneeni neljä luokkaa Lieviön kansakoulussa. Mutta sitten tositoimiin. Suvun mustana lampaana ei koulunkäyntiin jaksanut panostaa nuorena, joten yleiseksi häpeäksi jouduin Lohjan Yhteiskouluun (nyk. Linderin koulu) enkä päässyt Lohjan Lukioon kuten sisarukseni. Parempi olikin, sillä en jaksanut läsnäolollani turhaan kiusata opettajiani ja niinhän sieltä tuli lähtö. Menin sitten Virkkalan Yhteiskouluun, jossa sitten olikin niin kivaa, että sain mainion keskikoulutodistuksen taskuuni, kiitos Kalle Vuorisen ja kumppanien.

Sitten hieman työrupeamaa Lohjan Puhelinyhtiössä. Iltaisin luin pääsykokeisiin matematiikkaa ja fysiikkaa Lohjan työväenopistossa. Moottoripyöräkärpänen puri siinä vaihessa, eikä ole sen koommin jättänyt. Mutta ensimmäinen pyörä meni myyntiin, kun piti lähteä Riihimäen Teknilliseen Oppilaitokseen 1977, tietoliikennetekniikan linjalle, teknikkopuolelle. Lohja jäi sitten taakse lopullisesti, koska pääsin seuraavan vuonna Raaheen, nuoreen Tietokonealan oppilaitokseen, mikä oli siihen aikaan ainoa lajissaan Suomessa, kiitos Aarno Meskasen uraauurtavan työn. Teletekniikka sai jäädä ja valmistuin tietokoneinsinööriksi 1982 siellä susirajan takana. Eipä ole tullut ainakaan kotiin ikävä sen seikkailun jälkeen.

Mutta armeija oli vielä suorittamatta, joten Turun Wallac Oy:n kautta Suomen Ilmavoimien Teknilliseen kouluun, josta valmistuin apumekaanikoksi 1983. Tyyppikoulutuksen sain Saab Draken hävittäjän lentotoimintaan Lapin lennostossa (Draken ei lennä enää, mutta ei se minun vikani ollut!). Sotilasarvoltani olen kersantti.

Sitten alkoi ammatillinen rumba, eikä muuta kuin Helsinkiin. Pienen Digiproduct Oy:n osti joku, jota en enää edes muista, mutta senkin sitten ahmaisi vielä isompi Nokia, tietenkin. Ja nuori elektroniikkasuunnittelija siinä imussa. No, mieli teki pienempiin ympyröihin. Sellaiset löytyivät TopWave Instruments Oy:stä (nykyisin AGR TopWave), jossa Sauli Törmälän johdolla oli mukava työskennellä. Lähes kaikki asiakkaat olivat muualla kuin Suomessa, joten matkapäiviä tuli ihan kohtuullisesti. Mutta kävihän se poikamieheltä.

Näihin aikoihin olin laittanut vanhan moottoripyöräni kilpailukuntoon ja ajelin Suomen Veteraanikilpamoottoripyöräkerho ry:n ajotapahtumiin vanhalla ranskalaisella pakettiautollani.

Oliko se sitten ko. pakettiauto joka halasi kotitanhuvilleen, vai jokin muu syy, mutta niin siinä kävi, että vuodesta 1989 saakka olen asunut Ranskassa.

Linkit


Sukupuu