Ohje:Sivuluokat

Kohteesta Makijarvi.fi
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Makijarvi.fi sivuluokkia käytetään tekemään looginen jako sivujen sisältöjen välillä siten, että kustakin luokasta saadaan automaattisesti esimerkiksi sisällysluettelo.

Makijarvi.fi luokat

Nämä sivut liittyvät sivujen päätarkoitukseen, eli Mäkijärven suvun historian keräämiseen. Ne ovat jakamattomia, eikä niiden nimiä saa muuttaa, koska niitä käytetään myös allaolevissa ohjelmistoissa. Uudet artikkelit näihin luokkiin luodaan Etusivulla jossa niistä pidetään myös sisällysluetteloa.

  • Henkilöt - vain Mäkijärven sukuun kuuluvat
  • Paikkakunnat - jotka liittyvät Mäkijärven sukuun, esimerkiksi joku sukuun kuuluva on asunut, työskennellyt tai viettänyt vapaa-aikaansa siellä (paikalla on historia)
  • Talot - joku Mäkijärven sukuun kuuluvat on asunut siinä
  • Artikkelit - Jotenkin Mäkijärven sukuun kuuluva artikkeli, tai joka herättää yleistä mielenkiintoa suvun sisällä

Vapaat luokitukset

Kun kerran muisteloissa ollaan, on joskus kiva muistella kavereitakin, joitten kanssa ehkä pääsee näin uudelleen yhteyteen. Tätä tarkoitusta varten on perustettu oma luokka.

  • Kaverit - kirjoita kavereistasi, muistelkaa vaikka yhdessä tähän luokkaan kuuluvalla sivulla. Tähän luokkaan kuuluvien sivujen luomisesta on myös ohje.

Miten luokkia käytetään

Sivut luodaan Etusivulta lähtien käyttäen kullekin luokalle ominaista mallinetta.

Poikkeuksena Kaverit-luokka, katso Kaveri-sivun mallineohje.

Kunkin mallineen lopussa on rivi, jossa sivun luokka määritellään. Esimerkiksi henkilöartikkelista löytyy seuraava rivi:

<!-- sivun luokka - sisällysluetteloa varten - älä poista tätä riviä -->
{{MPuu Category | cat=Henkilöt}}

Jos et halua muuttaa sivun luokkaa, tähän riviin ei tarvitse koskea. Muussa tapauksessa kirjoita jokin ylläolevista luokista cat-argumenttiin, esimerkiksi

{{MPuu Category | cat=Artikkelit}}