Ohje:Kirjoita kavereista

Kohteesta Makijarvi.fi
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Voit käyttää näitä sivustoja kirjoittaaksesi kavereistasi. Jotta sivustojen sivujen päätarkoitus, eli Mäkijärven suvun historian kerääminen pysyisi sivujen pääteemana, kaikki ns "kaveri"-artikkelit kootaan omaan luokkaansa, jonka nimi on "Kaverit". Tämä ohje kertoo miten "kaveri"-sivu luodaan.

Valitse sivulle nimi

Paras nimi on kaverisi oikea nimi, jos tiedät sen ja/tai uskot että sinulla on sen käyttöön kohteen hyväksyntä (muista, olet henkilökohtaisesti vastuussa artikkelisi sisällöstä). Esimerkiksi Seppo Terävä on hyvä nimi kaveri-sivulle.

Lempinimien käyttö

Kavereillasi on tietenkin monta nimeä. Mutta ei ole hyvä käyttää sivun nimeä, jossa lempinimi esiintyy, esimerkiksi Seppo "Terkku" Terävä on varsin huono nimi sivulle. On parempi tekniikka kerätä kaikki mahdolliset lempinimet (järkevän rajoissa) ja tehdä niistä uudelleenohjaussivu varsinaiseen kaverisivuun. Ylläolevassa esimerkissä meillä on sivu Terkku, joka uudelleenohjautuu automaattisesti sivulle "Seppo Terävä".

Kaveri-sivun luonti mallineesta

Kaveri-sivua ei luoda Etusivulla olevista mallineista, vaan sen malline on (tarkoituksella) hieman piilossa. Noudata seuraava ohjetta luodaksesi oman kaverisi-sivun mallineesta:

 1. Kirjoita kaverisi nimi muodossa Etunimi Sukunimi hakukoneen laatikkoon etsi sivun vasemmassa tolpassa.
 2. Paina nappia Siirry
  • Jos ko. nimellä ei ole jo sivua, saat tekstin:
   • Täsmälleen tällä otsikolla ei ole sivua.
   • Voit luoda aiheesta uuden sivun.
 3. Klikkaa jälkimmäistä, punaisella kirjoitettua linkkiriviä (ei yllä, vaan oikeasti!).
 4. Sivulle avautuu tyhjä artikkelikaavake, jonka yläpuolella on valikko viidelle erilaiselle mallineelle. Valitse näistä kaveri-sivun malline painamalla nappia äärimmäisenä oikealla (siinä lukee Kaveri)
 5. Täytä malline omalla tekstilläsi, joka voi olla varsin vapaamuotoista, tietenkin.
 6. Talleta sivu

Nyt voit tehdä uudelleenohjauksen kaverisi lempinimelle.

Tee itse kavereillesi oma ryhmäsivu

Kaverit-luokkaan kuuluvat sivut listataan automaattisesti omassa sisällysluettelossaan Luokka:Kaverit (ei siis luokkakaverit, mikä on eri juttu), johon viitataan kirjoittamalla

[[:Luokka:Kaverit]]

Tämä sisällysluettelo ei ehkä vastaa tarpeitasi, koska se listaa kaikkien kaverit. Tee yksinkertaisesti teemaasi sopiva Makijarvi.fi Artikkeli, esimerkiksi Mosquito-partio, jossa listaat kaikki kaverisi, jotka mielestäsi siihen kuuluvat. Tee mutkaton sisällysluettelo artikkeliisi (käsin, valitamme - maailma ei ole täydellinen):

Kaverini partiossa:
* [[Seppo Terävä|Seppo "Terkku" Terävä]]
* [[Mahti Ponti|Mahti "Mahtava" Ponti]]
* jne.