Nicodemus Aleksanterinpoika

Kohteesta Makijarvi.fi
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Henkilökortti
Aleksanteri Aataminpoika
Anna Mörtti
M
s. 1840-01-23
k. 1914-05-05
Nicodemus Aleksanterinpoika
Anna Mattsdotter
Ida Wesander

Henkilöhistoria

Nicodemus Aleksanterinpoika (Nicodemus Wesander) syntyi Korpilahdella Vihijärven Ketolan talossa 23.1.1840. Hän muutti Toivakkaan vanhempiensa kanssa 1845 ja ilmeisesti uudelleen 1853. Nicodemus avioitui Anna Lena Mattsdotterin kanssa ja heille syntyi yksi lapsi heidän asuessaan Toivakan Pessilässä Kankaan talossa. (Ida Maria, s. 10.1.1864).

Nikodemus Wesander ja Anna Lena Mattsdotter (Janhoin) ovat olleet piikana ja renkinä Pessilässä Wehmaan talossa naimisiin mennessään 27.4.1862. Sen jälkeen he ovat olleet Ahokkaan talossa muonamiehenä. He ovat asuneet myös Anna Lenan kotitalossa (Janhoin). Myös Nikodemuksen vanhemmat Aleksanteri ja Anna ja sisar Maja Lisa ovat asuneet samoihin aikoihin Pessilässä eri taloissa.

Nikodemus ja Anna Lena ovat päässeet muuttamaan 1870–luvun puolivälissä Toivakan kylän Kankaan talon Kujalan torppaan. Torpassa on asunut ennen heitä suutarin leski Karolina Nyqvist. Joonas Ilmonen on mennyt kotivävyksi torppari Nikodemus Wesanderille Kujalan torppaan vuonna 1887, jolloin hän meni naimisiin Ida Marian kanssa. Nikodemus ja Anna Lena asuivat Kujalassa kuolemaansa saakka.


Sukupuu