Keskustelu:Kahvihuone

Kohteesta Makijarvi.fi
Versio hetkellä 4. elokuuta 2008 kello 07.45 – tehnyt Ilkkam (keskustelu | muokkaukset) (New section: Hietalan talo)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Hei, ja tervetuloa kahville! Osallistu keskusteluun, paina "+"-nappia yllä lisätäksesi oman kommenttisi soppaan...
(Selaa keskusteluarkistoa).


Juttua kesätauon jälkeen

Hei, Sivuilla on käyty jonkun verran. Ohessa tilastoa saitilla kävijöistä.

  1. 11.11% pensar
  2. 5.56% minerit katto
  3. 5.56% muurame talo
  4. 5.56% padasjoki

Pensarin saaren jutut ovat osuneet hakuihin siis 4 kertaa. Samoin Minerit-levyt kiinnostavat. Myös Muurame ja Padasjoki. Hmm...

Myös Hellevi Paappanen Tikkalan kylästä lähetti kirjeen, jossa oli paljon tietoa Molikan suvusta. Kiitos siitä. Täydennämme tämän haaran tietoja jonkin matkaa, mutta emme nykyisiin henkilöihin, elleivät he itse halua kirjautua ja tallentaa tietoa. Se vaatii tosin hieman innostusta mutta onnistunee jos on kova kiinnostus.

Odotellaan muidenkin heräämistä. Kirjoittakaa vaikka tänne Kahvihuoneelle.

Ilkka (14.11.2006)

Uusi sukupolvi selailee

Huomatkaapa, että uusi sukupolvikin selailee Makijarvi.fi sivuja. Seuraavassa ote serverin lokitiedostosta:

/wiki/index.php/Etusivu
	Http Code: 304 	Date: Jan 01 13:40:04 	Http Version: HTTP/1.1 	Size in Bytes: -
	Referer: -
	Agent: Opera/9.00 (Nintendo Wii; U; ; 1309-9; en)

Eli suomeksi: Nintendo Wii pelikonsolin Internet-selaimellakin saa meidän sivuistamme selvää! --Petri 1. tammikuuta 2007 kello 14.00 (EET)

Robotit vallanneet Internetin

Allaoleva taulukko on sivustojemme tammikuun 2007 tilastoista. Siinä erotellaan ne vierailut jotka aivan varmasti tiedetään hakurobottien (kuten Google) ja vastaavien tekemiksi. Jäljelle jäävät vierailut voidaan olettaa tulleen ihmisten klikkausten seurauksena, vaikka joitakin ovelimpia robotteja varmasti mahtuu tähänkin kategoriaan.

 Uniikkia vierailijaaVierailujen määräSivujaOsumiaKaista
(Ehkä) ihmisiä892
 
1242
(1.39 käyntiä/vierailija)
8085
(6.5 sivuja/vierailu)
18198
(14.65 osumia/vierailu)
132.37 Mt
(109.13 Kt/vierailu)
(Varmasti) robotteja 
 
5351653844150.70 Mt

Sivuja robotit käyvät katsomassa melkein kymmenkertaisen määrän ihmisiin verrattuna! Kaistanleveydestä ne haukkaavat yli puolet. No mikäpäs siinä. Kohta voimmekin lopettaa surffailun ja jättää koko Internetin robottien taistelukentäksi. Toivottavasti ne osaavat tehdä myös tätä sisältöpuolta. --Petri 10. helmikuuta 2007 kello 10.24 (EET)

Aatamin syntymäpaikka

Nyt on etsinnässä Aatamin syntymäpaikka ja tiedot hänen perheestään. Korpilahdelta löytyy hänestä vain tietoa Ketolan talon rippikirjoista, joissa mainitaan syntymäajaksi 1752. vanhimmasta rippikrjasta (1778-1789) löytyy Wihijärven ja Ketolan talot, mutta ei vielä Adamia eikä mariaa. Mutta huhtikuussa 1790 molemmat ovat saapuneet ja elelevät palkollisina Ketolan talossa vihittyjen luettelon mukaan. Perimätiedon mukaan vanhimmat kirkonkirjat makaavat Päijänteen Pohjassa 1870-luvulla tapahtuneen veneonnettomuuden vuoksi. Missäpä Aatami siis piileskeli 38 vuotta?

Arvelen heidän tulleen jostain Savosta päin. Sieltähän Jämsän historian mukaan väkeä on seudulle aikoinaan tullut. Kuinka ollakaan, sukututkimuseeuran tietokannan mukaan Mikkelissä on syntynyt Abraham Stormbock-nimiselle miehelle ja vaimolleen Maria Muinoiselle (sama etunimi kuin Adamin vaimolla)vuonna 1752 Adam niminen poika. Asiaa tutkitaan, sillä olisi mukava harpata vielä kaemmas sukumme juurille. Vielä ei ole rosvoja löytynyt muuta kuin kauppakumppaneistamme.

Toisaalta Aleksanteri Aataminpojan ja Heinästen kohtaloa täytyy myös seurata olisiko siitä lapsilaumasta päästy nykyaikaan asti ja voisimme hakea esiin pikkupikkupikkupikkupikku-serkkuja.

1.3.2007 Ilkka

Hietalan talo

Hietalassa pidettiin 2.8.2008 isot juhlat teeman "Hietala 100 vuotta" alla. Isäntä Pentti Wallin ja emäntä Tarja Wallin olivat järjestäneet todella hienot juhlat, joissa Vesasen suvun vaiheita puitiin oikein perusteellisesti. Mäkijärvetkin olivat omassa osassaan talon tyttären, Hilja Vesasen kautta. Hänhän avioitui 20-luvulla Ivarin kanssa ja loppu selviää näiltä kotisivuilta. Ivarin pojanpoika Markku Mäkijärvi toimi seremeniamestarina ja hommat sujuivatkin todella mallikkaasti. Kun vielä lisätään erinomainen ruokatarjoilu ja tanssit siihen lopuksi, olivatkin juhlat ikimuistoiset.


Aion kirjoittaa Hietalan talon sivulle muutamia kommennetteja, joita tarttui mieleen tästä juhlasta.

Ilkka