Jalmar Mäkijärvi

Kohteesta Makijarvi.fi
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Jalmar Mäkijärvi nuorukaisena.jpg
Henkilökortti
Juho Sikala
Elina Ahola
M
s. 1890-10-13
k. 1960-03-22
Jalmar Mäkijärvi
Lyyli Kylä-Rekola
Olavi Mäkijärvi
Jussi Mäkijärvi
Matti Mäkijärvi
Pekka Mäkijärvi
Padasjoki
Kylä-Rekolan talo

Henkilöhistoria

Lähteenä on käytetty teosta "Sukututkimus Mäkijärvi 1752-2003, Ilkka Mäkijärvi 2003" [1] josta artikkelin alkuperäinen versio on kopioitu ja muokattu verkkosivuille sopivaksi.

Jalmar Evald Mäkijärvi muutti sukunimensä Mäkijärveksi yhdessä veljensä Ivarin kanssa pian heidän isänsä Juhon kuoltua. Ivar kuulutti virallisessa lehdessä nimen muutoksesta toukokuun 29 päivänä vuonna 1918.

Jalmar Mäkijärvi kävi kansakoulun ja valmistui metsäteknikoksi Tuomarniemen metsäkoulusta vuonna 1912. Hän palveli mm. "piirimies-kasöörinä" W. Schaumanilla vuosina 1911 - 1915. Hän muutti Padasjoelle tavattuaan siellä töissä ollessaan Kylä-Rekola nimisen talon tyttären. Näin hänestä tuli suuren talon isäntä, kun he Lyylin kanssa ostivat tilan tytön vanhemmilta.

Jalmar ei osallistunut vapaussotaan. Sodan loputtua hän alkoi toimimaan aktiivisesti kunnan hyväksi. Hänestä tulikin lukuisten lautakuntien puheenjohtaja ja monitoiminen puuhamies. Hän perusti mm. Toritun Osuuskassan, jonka ensimmäiset pankkikirjat kirjoitettiin Jalmarille, Lyylille, heidän pojalleen Olaville ja kummipoika Kalervo Mäkijärvelle.

Jalmar pyrki kaksi kertaa eduskuntaankin, mutta paikallisäänet eivät riittäneet. Jalmarilla oli neljä poikaa, joista Jussi ja Matti kaatuivat jatkosodassa.


Sukupuu