Ilkka Mäkijärvi

Kohteesta Makijarvi.fi
Versio hetkellä 7. huhtikuuta 2006 kello 17.18 – tehnyt Canne (keskustelu | muokkaukset) (Piti tallettaa, jotta sai Henkilökorttiluokan näkymään!)
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Henkilökortti
Jouko Mäkijärvi
Sinikka Lipiäinen
M
s. 1953-07-14
k. -
Ilkka Mäkijärvi
Kaija Kääriä
Esa Mäkijärvi
Essi Mäkijärvi
Lohja
Lutteri
Muijala
Honkanummi
Neidonpolku 13
Heinola
Vierumäenkatu 25
Kouvola
Metsämiehentie 6
Oikokatu 11

Henkilöhistoria

Syntynyt 1953 Kuusankoskella. Äiti Sinikka ja isä Jouko. Tuolloin olin kirjoilla Valkealassa, mutta muutimme samantien Heinolaan. Sieltä isän työn mukana 1954 Lohjalle. Asuimme talossa nimeltä Lutteri. Sisaruksia olivat Kirsi, s. 1950 ja Petri, s. 1958. Lohjalta muutin sitten 8 vuotiaana Muijalaan , jossa vartuin nuorukaiseksi. Ylioppilaaksi Lohjan Yhteislyseosta 1973 ja sitten syksyllä armeijaan Upinniemeen [RannJp]. Lääkintäaliupseerikoulu Lahdessa ja loppuaika varuskuntasairaalassa Upinniemessä. Mukavaa aikaa se oli mm. "Köyhä" Korhosen kanssa. Hain tämän jälkeen vaikka mihin opinahjoon ja mm. lentäjäksi. Päädyin lopulta Kotkan Teknilliseen Oppilaitokseen [1] 1976-1979. Kotkasta löytyi aviovaimoksi Kaija Kääriä. Asuimme Helsingissä, Espoossa, Kouvolassa ja Heinolassa, kunnes erosimme 2002. Lapsia meillä on Esa, s. 1984 ja Essi, s. 1989. Muutin taas Kouvolaan 2003 kun tapasin nykyisen kihlattuni Soile Suomilammin. Asumme nyt yhdessä Kouvolan keskustassa ja peruskorjaan mökkiäni, joka sijaitsee Karhulanjärven rannalla n. 10 km päässä kotoani.

Työura on edennyt jatkuvassa työntouhussa muutamassa tietokoneyhtiössä 80-luvulla ja 15 vuoden ura Halton System Oy:ssä pullonpalautuslaitteiden parissa. Siellä toimin huoltopäällikkönä, Ruotsin teknisenä johtajana, tuotekehityspäällikkönä ja lopuksi tuoteryhmäpäällikkönä Norjassa. Tuolloin olimme jo osa norjalaista Tomra [2]-konsernia. Nykyään toimin tuotantojohtajana Kouvolassa Lumon Oy:ssä [3]. Konserni on parvekejulkisivutuotteiden edelläkävijä ja kansainvälistyy kovaa vauhtia.

Olen opiskellut ohjelmointia Hämeenlinnassa 1987 ja suorittanut MBA-tutkinnon Jyväskylän yliopistossa [4] 2001.

Harrastan hiihtoa, rullaluistelua sauvoilla ja kitaran soittoa sen minkä töiltä kerkiän. Soilen kanssa soittelemme ja elämää tässä eteenpäin yhdessä elellään. Esa ja Essi asuvat Helsingissä.

Sukupuu