Honkanummen asuntoalue

Kohteesta Makijarvi.fi
(Ohjattu sivulta Honkanummi)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Henkilölista


Historia

Honkanummi (myös Honkanummen asuntoalue, tai Vanhat) oli Paraisten Kalkin ensimmäiseksi rakentama asuntoalue Muijalaan, uuden Minerit-tehtaansa työntekijöiden tarpeisiin. Asuntoalueeseen kuului kolme rivitaloryhmää, joissa kahdessa ensimmäisessä oli vastapäätä autotalli- ja huoltorakennus.

Honkanummen asuntoalue liittyy Mäkijärven sukuun vuodesta 1961, kun Jouko Mäkijärvi perheineen muutti sinne aloittaakseen työskentelyn Minerit-tehtaan konttoripäällikkönä.

Perheemme joutui odottelemaan rivitalonsa valmistumista asumalla kesämökissä Myllylammella. Joukon ja hänen perheensä asunto sijaitsi ensimmäisessä rivitalossa tehtaalta tullessa, valtatien puolella olevassa päätyhuoneistossa.

Vanhimmassa talossa asuivat mm. Pesolat ja Eskolat. Keskimmäisessä asuivat mm. Lehtiset.

Linkit

Muistelut

Ilkka: " Alueelle rakennettiin hieno jääkiekkokaukalo valoineen ja pukukoppeineen. Siellä pelattiin kovia matseja vanhempien Pesolan poikien johdolla. Lähikylistä tuli paljon kavereita pelaamaan ja iltaisin oli kova tuiske kun ensin kolattiin kenttä puhtaaksi ja sitten pelattiin. Lehtisen Ekun isä rakensi pojille hienon majan kaukalon alapuolelle ja isä Jouko meille muille oman majan siihen viereen. Kisa oli kova siitä kellä oli kovimmat tyypit ja rohkeimmat temput. "

Katso Ilkan muistelut Muijalasta, joissa kerrotaan myös Honkanummesta, eli Vanhoista.

Valokuva-albumi