Ajankohtaista

Kohteesta Makijarvi.fi
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Juho Sikalan konkurssi 1888

Ilkka selvitti vanhoista asiakirjoista miten se Juho Sikalan konkurssi 1888 oikein menikään.

Ilkan kiertomatka Keski-Suomessa 2007

Ilkka teki viime kesänä kierroksen Keski-Suomessa, vieraillen suvulle tärkeissä taloissa. Lue hänen mielenkiintoinen artikkelinsa!

Keskisuomalaisessa Ilkan haastattelu

Keskisuomalainen haastatteli Ilkkaa hänen sukututkimuksestaan Mäkijärven torpan maastossa vieraillen 24.08.2007 numerossaan. Juttu on varsin mielenkiintoinen, rohkaisten aloittelevaa sukututkijaa Ilkan esimerkillä. Jutun on kirjoittanut Iikka Hackman ja hienon kuvan Ilkasta Mäkijärven rannalla on juttuun ottanut Samuli Huttunen. Tekijänoikeudellista syistä emme voi julkaista kopiota jutusta tässä yhteydessä, mutta jos olet kiinnostunut siitä, Keskisuomalaisen verkkosivuilla on arkistopalvelu hintaan 3€. Voit ottaa myös yhteyttä Ilkkaan asian tiimoilta. --Petri 27. elokuuta 2007 kello 10.35 (EEST)

1800-luku käy laajaksi

Ilkka on tehnyt kovasti töitä Aatamin alenevien polvien jäljittämisessä 1800-luvulla. Hänen lapsenlapsistaan Maria, Eva, Adam ja Kalle ovat saaneet paljon uusia merkintöjä. Seurauksena tästä lapsien tulvasta on se, että sadan henkilön raja meni rikki! Sukupuun A0-paperiversiokin pullistuu kohta ulos 1800-luvun keskivaiheen osalta. Kiitokset Ilkalle hänen sitkeästä työstään. --Petri 18. huhtikuuta 2007 kello 09.45 (EEST)

Talojen etsintää

Sutola-Sikalasta uutta tietoa. Nyt on Aatamin, sukumme kantaisän, paikka uhattuna kun hänen vaiheitaan selvitellessä pääsemme ehkä hänen vanhempiensa jäljille.

Lapsia on aina vaan siunautunut lisää

Niin paljon, että jouduimme hetimmiten luopumaan sukuupuun tulostettavan muodon A3 paperikoosta ja ottaa käyttöön A0 paperikoon. Ilkka on myös kirjoittanut pari mielenkiintoista artikkelia Nimityksiä ja Torppari.--Petri 27. tammikuuta 2007 kello 01.13 (EET)

Aatamin lapsista uusia sivuja

Ilkka on tehnyt paljon työtä ja koonnut mielenkiintoisia tietoja Aatami Abrahaminpojan lapsista. Katsokaa vaikka esimerkiksi Aleksanteri Aataminpoika.--Petri 21. tammikuuta 2007 kello 00.29 (EET)

Sukupuun tulostettava versio A3 koossa

Muutamien viimeaikaisten lisäysten johdosta (kahdeksanlapsisia perheitä!) on sukupuumme tullut niin suureksi, että sen tulostaminen A4 koossa ei ole enää järkevää. Siirryimme siis A3 kokoon sukupuun tulostettavassa PDF tiedostomuodossa. Seuraava etappi taitaa olla sitten A0, joten jos jollakin on siellä piirtämössä tuttuja... --Petri 11. joulukuuta 2006 kello 10.46 (EET)

Molikan ja Vesasen suvut

Ilkka on saanut lisätietoa Molikan ja Vesasen suvun henkilöistä ja on luonut lisää henkilökortteja. Katso vaikkapa Jalo Molikka ja Magnus Vesanen.--Petri 16. marraskuuta 2006 kello 19.30 (EET)

Automaattinen jättisukupuu

Jälleen uusi öinen ohjelma hiipii kehiin ja piirtää kaikista näillä sivustoilla esiintyvistä Aatami Abrahaminpojan jälkeläisistä automaattisesti päivittyvän sukupuun.--Petri 13. toukokuuta 2006 kello 01.20 (EEST)

Google Sitemaps lisää näkyvyyttä

Makijarvi.fi osallistuu Google Sitemaps-ohjelmaan. Joka yö uusista ja muutetuista sivuista ajetaan Googlen crawlerille (ryömijärobotille) valmiiksipureskeltu tiedosto. Kun robotti seuraavan kerran kiinnostuu sivustostamme, se voi keskittyä vain olennaiseen, eli uuteen tietoon. Sivustomme saa näin lisää näkyvyyttä ja palvelin kuormittuu vähemmän, koska ajamme Googlen puolesta sivukartan yleensä öisin Suomen aikaa.--Petri 9. toukokuuta 2006 kello 00.56 (EEST)

Paikkakunta- ja talotieto käyttöön

Aina vain samaisesta Henkilötietokortista ajetaan nyt lisää automaattista navigointisisältöä, tällä kertaa paikkakunta- ja talokohtaiset henkilölistat syntyvät automaattisesti sivuille, jotka on tehty käyttäen ehdotettua mallinetta. Esimerkkinä vaikkapa Muijala.--Petri 6. toukokuuta 2006 kello 01.26 (EEST)

Henkilökohtaiset sukupuut käyttöön

Kun te juhlitte Vappua, Makijarvi.fi:n tehokas tietokone heräsi kello kolme yöllä ja ajoi teille kaikille oman, henkilökohtaisen sukupuunne Walpurin päivän kunniaksi. Tuloksia voitte ihailla kukin omalla sivullanne. Grafiikka on klikattava. Tulostettava versio on PDF-muodossa. Voitte valita joko "isä-" tai "äiti-linjan" tulostuksen (tai molemmat). Lisämotivaatiota henkilökorttien täyttämiseen (vaikeahkoa, myönnettäköön, mutta ei ylitsepääsemätöntä).--Petri 1. toukokuuta 2006 kello 18.27 (EEST)

Uusi "Kaverit"-luokka luotu

Tämä, jotta kaverit eivät sekottuisi Mäkijärven sukuun ja heidän henkilötietoihinsa. Katso Ohje:Kirjoita kavereista.--Petri 17. huhtikuuta 2006 kello 01.30 (EEST)

MediaWiki-ohjelma on päivitetty

MediaWiki 1.5.7 version tilalle on asennettu versio 1.6.3 (sama, jota http://www.wikipedia.org käyttää). Käyttäjän kannalta tämä muutos ei ole tärkeä (ohjelmoinnin kannalta sitäkin tärkeämpi!)--Petri 16. huhtikuuta 2006 kello 19.39 (EEST)

XML-tietokantasovellus on käytössä

Kun etusivun kautta luo uuden henkilötietosivun, on ko. henkilöstä täytettävä ns. henkilökortti, jossa on muutama pakollinen kenttä. Mutta mitä tärkeintä, ko. kortti tekee sekä kompaktin taulukon näytettäksi henkilön tietosivulla että XML-tietokantaan tiedoston. Tiedosto voidaan lukea sitten ulkopuolisiin sovelluksiin. Yksi tällainen sovellus tulee olemaan ohjelma, joka tekee kullekin suvun jäsenelle sukupuun pienellä, öisellä tietokanta-ajolla. Mutta siitä myöhemmin.--Petri 4. huhtikuuta 2006 kello 00:44:51 (EEST)

Asennus alkaa

Makijarvi.fi palvelimen asennus on juuri aloitettu. Käytämme Wikipedia.fi tapaan vapaata tietokantasovellusta, joka sallii kenen tahansa liittyä joukkoon ja kirjoittaa artikkeleita Mäkijärven suvun vaiheista.

Pysykää linjoilla ja laittakaa makijarvi.fi kirjanmerkkeihinne!

--Petri 8. maaliskuuta 2006 kello 10:58:44 (EET)